Caroline is trainingsacteur

Het leren van de theorie is belangrijk. Maar leren door te doen doet vele kwartjes vallen en vergroot aanzienlijk de impact van je training. Als trainingsacteur maak ik jouw training nog waardevoller. Ik help deelnemers om de theorie in de praktijk te gebruiken en te ervaren. Als trainingsacteur ben ik het perfecte oefenmiddel. Ik vind het geweldig en dankbaar om mijzelf in te kunnen zetten in dienst van het leerproces en groei van de deelnemer.

Rollenspelen kunnen zo echt worden als de werkelijkheid. De deelnemer moet in het hier-en-nu keuzes maken en ervaart meteen het effect van zijn of haar handelen. Want ook de trainingsacteur reageert vanuit het hier-en-nu. Als mens! Die toevoeging van ervarend leren op het cognitieve leren van de theorie maakt het werken met een trainingsacteur, met mij dus, zo doeltreffend.

Als een kameleon kruip ik iedere keer opnieuw in een andere rol en personage. Het leerdoel van de deelnemer staat voor mij voorop. Woorden als dienstbaarheid en veiligheid zijn voor mij heel belangrijk. ​

Net zo belangrijk als het oefenen is de feedback. Ik vertel wat een blik, een lichaamshouding of hetgeen er wordt gezegd, met mijn personage doet. En welk gedrag roept dat bij mij op. Deze feedback kan ik tijdens het rollenspel geven alsook erna. Altijd zonder oordeel.

Ik ben bekend met vele communicatietheorieën en werkvormen. En inzetbaar voor trainingen, assessments, workshops, intervisie, coaching en trainingsvideo’s.

Bel of mail me voor een vrijblijvende kennismaking om te kijken of het klikt en ik binnen jouw trainingen pas.